vakthunden.com > säkerhet

Säkerhet - Vakthund ger bättre skydd

Vakthundens främsta uppgift är att avskräcka ett en inkräktare från att gå in på vakthudens område. Detta sker genom skall och aggressivt uppträdande. Hunden kan också aktivera ett alarm som sitter i halsbandet och ringer upp uthyrningsföretaget, när sådant är installerat. Kriminella har ofta kännedom om vakthundar så bara det faktum att området är bevakat med vakthunden har en stor förebyggande effekt. Gör inkräktaren intrång på vakthundens område är det hundens uppgift att försvara detta. Under dressyren görs inga försök att styra eller begränsa hundens intensitet vid angrepp. Ett sådant angrepp kan ge allvarliga personskador. Det är vetskapen om detta som gör att kriminella inte går in till hunden.

Att inhägna sitt företag och placera en vakthund mellan staketet och företaget ger en dramatisk ökning av säkerheten.

Utomhus försvinner alla stölder och all skadegörelse. Vakthunden möter upp inkräktaren redan vid staketet och larmet går direkt till jourhavande hundförare. Skulle inkräktaren lyckas ta sig förbi hunden så går byggnadens ordinarie larm. Inne i byggnaden kan det finnas hund i försåtbox och hundförare är på väg. Det tar längre tid, risken att åka fast ökar och till detta kommer risken att bli skadad av vakthunden. T.o.m. stortjuvar tänker sig för.

Vakthunden smygs in för att ingen skall kunna veta vilka dagar hunden är på plats. Om inkräktaren lyckas ta sig förbi den yttre hunden så kan han aldrig veta om det finns en hund i försåtbox inomhus, en box som öppnas av rörelsedetektor när inkräktaren är långt inne i byggnaden eller en hund kopplad med brytlänk som går av vid en viss belastning när hunden blir så arg att han rycker tillräckligt hårt.

På en inhägnad byggarbetsplats kan alla lägga ner sina verktyg och lämna arbetet. Verktygen är kvar på samma ställe nästa morgon, liksom vitvaror och byggnadsmateriel.

Skolor är hårt inbrottsdrabbade och det stjäls datorer, video, tv och liknande. Trots olika typer av åtgärder och höga bevakningskostnader går inte inbrotten att stoppa. Med vakthund så tar inbrotten slut och bevakningskostnaden sjunker oftast. Hunden placeras oftast i en box som öppnas av skolans larm, rörelsedetektor eller hundens skall. Anledningen att ha hunden i box är att slippa spekulationer om allergier. Minst 1/3 av elever och lärare har hund hemma, både bland lärare och elever finns det rökare men detta glöms ofta bort. Luftrenare placeras vid boxen för att eliminera alla misstankar om allergier.

Kontor och lager kan bevakas av lösgående hund eller hund i box. Genomgående är box populärt vid inomhusbevakning.

 

 

Copyright © 2007 - 2016 och därefter
https://vakthunden.com